Tak ingat pemilik asal resepi ni...time ambil resepi ni main salin jak
Maaflah kepada pemilik resepi ni...mohon izin tuk kongsi bersama
resepi yang simple dan sedap ni...
Klu ikut resepi asal guna pisang berangan tapi time buat kek ni pisang emas
jak yg ada.
Bahan-bahan
3 biji telur
1 cawan gula halus
2 cawan tepung gandum
1 cawan pisang lenyek (pisang berangan anggaran 3 biji)
1 sb sodabikarbonat
1 sk baking powder
Cara-cara
Pukul telur dan gula hingga kembang
Masukkan tepung gandum, pisang yang telah dilenyek,
soda bikabornat dan baking powder kacau hingga sebati
Sapu acuan dengan marjerin/planta, kemudian tuangan ke dalam
acuan dan kukus selama 20 minit
Balut penutup dengan kain bersih bagi mengelakkan air menitis ke atas kek
gunakan lidi untuk memastikan kek telah masak
SELAMAT MENCUBA
No comments:
Post a Comment